are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Forskning til folk v/Gunstein Skomedal

Forskning til folk v/Gunstein Skomedal

  • torsdag 23. januar 2020 kl. 20:00
  • Sjøboden Live Scene, Mandal
  • 0,- pr. deltaker
  • Påmelding innen

Oppladbare batterier og det grønne skiftet

Litiumion-batteriene (oppladbare batterier) revolusjonerer stadig flere bransjer. Nesten alt skal elektrifiseres: biler, båter, hageredskaper etc.

Elektrifisering basert på fornybar energi er en av de viktigste løsningene for å redusere CO2-utslippene i årene fremover, og batterier vil spille en stadig viktigere rolle for å muliggjøre dette. Men til hvilken pris?

Gunstein Skomedal forteller oss hva litiumion-batterier er og består av. Basert på dette skisseres det opp scenarioer for fremtidig vekst, hva dette vil koste både for lommeboka og naturen, og hvordan batterier virkelig skal bli en del av løsningen på klimakrisen.

Gunstein Skomedal har en doktorgrad innen energimaterialer fra Universitetet i Agder og har i dag en bistilling som postdoktor ved Institutt for ingeniørvitenskap ved UiA, i tillegg til arbeid med produktutvikling i Elkem.

«Forskning til folk» har vært en suksess så langt og fylt Sjøbodens loft til randen med interesserte og kunnskapshungrige mandalitter. Arrangementet er et samarbeid mellom Næringshagen og Sjøboden, der publikum og forskere møtes til samtale i en uformell atmosfære, nemlig på pub!

Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding.

Det er ikke lenger mulig å melde seg på dette arrangementet! Påmeldingen er lukket.