are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

En vei inn i arbeidslivet

En vei inn i arbeidslivet
29. oktober 2020 hilde

Den største andelen gründere er såkalte «levebrødsgründere», de etablerer virksomhet for å skaffe seg selv jobb. Anne Line Hinderaker er en av dem som er i ferd med å ta steget mot å skape sin egen arbeidsplass. For henne ble det veien ut av en utfordrende livssituasjon.

–Jeg er sykepleier og har jobbet mange år ved demensavdelingen på sykehjemmet, men fikk etter hvert store helseutfordringer med kronisk migrene. Etter et langt forløp med arbeidsavklaring, ble jeg forespeilet av legen at jeg kom til å bli 100 prosent ufør. Det kunne jeg ikke akseptere, jeg måtte finne en løsning, sier Anne Line Hinderaker.

Og løsningen, den ble for Anne Line å ta videreutdanning innen kosmetisk dermatologi. Over nyttår åpner hun medisinsk hudpleieklinikk i Giert Giertsens gate i Mandal og får dermed muligheten til å «skreddersy» sin egen arbeidsplass.

–Det å starte for seg selv var noe jeg i utgangspunktet ble «tvunget til». Nå føles det som en stor velsignelse, jeg har fått ny gnist! Ved å være min egen sjef, kan jeg tilpasse arbeidet og arbeidstiden etter helse og kapasitet. Antakelig vil jeg jobbe 2-3 dager i uken i begynnelsen.

Hudhelse for alle

I sin klinikk, A Klinikken, vil hun jobbe med hudforbedring for mennesker i alle aldre. Hun vil tilpasse hudprogram og behandlingsplan for mennesker med ulike typer hudutfordringer, det være seg ungdom med acne-problematikk eller folk med andre typer hudsykdommer som rosacea, arr eller solskader.

Hun vil også jobbe med å korrigere og forebygge aldringstegn, ved bruk av ulike metoder som laser, kjemisk peel, «microneedling» og ulike typer injeksjoner – bl.a. toxin-injeksjoner (eksempelvis botox). Et arbeidsområde som av og til skaper kontrovers.

–Det er viktig for meg å poengtere at jeg alltid har sykepleieren med meg i det jeg gjør. Det skal være en etisk standard rundt det jeg driver med, og jeg kommer for eksempel til å ha aldersgrense på noen typer behandlinger.

Gode hjelpere på veien

For å forberede seg til oppstarten etter nyttår har Anne Line nå fått en mentorstilling på en klinikk på Kongsberg. Her lærer hun både generell drift, samt at hun får opplæring i å bruke laser. Laserbehandling er noe som ikke finnes i Mandal fra før, og noe hun ser på som en viktig del av behandlingen i klinikken hun skal starte.

I tillegg har hun fått rådgivning av Næringshagen, både rundt drift og økonomi, noe hun mener har gjort henne bedre forberedt på det nye kapitlet hun snart skal ta fatt på.

–Jeg har møtt så mye velvilje og engasjement fra folk rundt meg! Det er så mange som heier på meg, og jeg har også fått flere henvendelser fra folk som har lyst til å jobbe i klinikken. Planen min er å starte alene, men å utvide med flere ansatte på sikt hvis driften går bra, sier Anne Line.

På spørsmål om hvordan hun har det nå i forkant av oppstarten, svarer hun: –Jeg er egentlig helt vill inni meg, for det er så spennende!

–For mange en vei inn i arbeidslivet igjen

Leder i Næringshagen, Are Østmo, påpeker at de fleste gründerne som er innom Næringshagen i løpet av året er nettopp levebrødsgründere.

–En stor og viktig del av næringslivet er også de små, de som skaper en arbeidsplass først og fremst for seg selv. For mange kan dette også være en vei inn i arbeidslivet igjen, etter en tid med utenforskap, sier Østmo.