are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

1,7 millioner i støtte til Worksoft

1,7 millioner i støtte til Worksoft
2. oktober 2019 hilde

 

Worksoft, som er en del av Applica-gruppen, har fått 1,7 millioner i støtte fra Innovasjon Norge til et nytt prosjekt kalt Intelligent Bemanning.

Worksoft leverer bemanningsløsninger/programvare som brukes i store virksomheter som blant andre Rema 1000, Coop Norge, Varner-gruppen og store apotekkjeder. Programvaren brukes til å planlegge bemanning i butikkene, håndtere daglige endringer i bemanningsplanen og fravær, samt godkjenne timer, korrigere avvik og avgi et lønnsgrunnlag.

Worksoft har nylig mottatt over 1,7 millioner kroner fra Innovasjon Norge til å utvikle et nytt konsept, kalt Intelligent Bemanning.

Det brukes generelt mye tid på å planlegge bemanning og man har ikke alltid god nok oversikt over alle faktorer som påvirker bemanningsbehovet. Derfor klarer man ikke alltid å bemanne optimalt eller får for lite eller for mye folk på jobb til feil tider. Dette innebærer potensielt en stor ekstrakostnad for kjedene.

Worksoft vil ta i bruk kunstig intelligens og maskinlæring for å kunne forutsi ressursbehovet mer presist og lage automatiserte forslag til bemanningsplaner.

– Midlene fra Innovasjon Norge gir oss ressurser og mulighet for å skape et nytt og spennende produkt. Vi jobber med de beste spesialister innen kunstig intelligens og maskinlæring som bistår i utviklingen av den nye programvaren. Interessen blant våre kunder har vært stor og flere butikkjeder er med i prosjektet som pilotkunder. Etter hvert vil disse også teste programvaren i sine butikker, sier Anne Maj K. Kåveland, daglig leder i Worksoft.

Man regner med å bruke 2019 og 2020 på å ferdigstille dette prosjektet.