are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Har du en oppgave til oss?

Har du en oppgave til oss?
1. oktober 2021 hilde

Gjennom prosjektet KOM-IT [commit] ønsker Næringshagen, SKAP FHS og NAV å få fram ressursene hos unge mennesker som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet. Nå trenger vi oppgaver fra næringslivet!

Prosjektet KOM-IT  har undertittelen “Kompetansen vi ikke ser” og er myntet på ungdom mellom 18 og 30 år som står utenfor arbeidslivet. Prosjektet henvender seg i første rekke til ungdom med interesse for gaming og teknologi. Mange unge i denne gruppen har opparbeidet en kompetanse som ikke er synlig på CV-en eller i andre formater.

Istedenfor å få folk til å passe i forma, vil vi finne former som passer folk!

KOM-IT skal gi erfaring og mestring og være en «mellomstasjon» med mål om jobb, egen bedrift eller inspirasjon til utdanning. Målet er å få flest mulig av deltakerne ut av arbeidsledighet.

Ønsker nye prosjekter

Nylig fikk ungdommene bryne seg på sitt første prosjekt. Oppgaven gikk ut på å finne løsninger for vindusvask på Under restaurant, og forslagene var mange og oppfinnsomme.

Nå trenger vi flere som ungdommene kan bryne seg på! Det kan være alle slags oppgaver, fra praktiske ting som å flytte eller montere utstyr, til å teste og utvikle nye ting. Vi har hatt fem samlinger med ungdommene hvor de har lært litt om koding, 3D-printing og de har løst problemer med kreative teknikker.

Nå skal de møtes én gang i uka, og da trenger vi et spekter av oppgaver som de kan velge i ut fra interesse og kompetanse. Prosjektet tar seg av oppfølging av kandidatene, og det ingen forpliktelser og foreløpig ingen kostnader, eneste «risiko» er å få oppgaven løst!

Hvis bedriften din ønsker å bidra med en oppgave, men er usikker på type eller form så ta kontakt så ser vi på det sammen.

Kontaktperson: Hilde E. Tallaksen, hilde@naringshagen.no, 99243635.