are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Kundene kom tilbake

Kundene kom tilbake
23. mars 2020 hilde

–Jeg opplever at kunder jeg trodde hadde forsvunnet, har kommet tilbake.

Innehaver av Helseboden i Mandal, Maria Gabriela Alvarez Aragon, opplever et oppsving i omsetningen etter at verden er blitt snudd på hodet de siste par ukene. I den lille butikken i Johnstonsgate selger hun en rekke miljøvennlige produkter, økologiske matvarer og helsekost.

Driver på en annen måte

Gabriela driver i disse karantenetider butikksalget på en litt annen måte enn før. For å unngå koronasmitte ønsker mange kunder å begrense den fysiske kontakten. Mange velger derfor å ringe inn sin bestilling til butikken.

–Jeg har laget en ordning slik at kundene kan ringe inn sin bestilling eller sende den på melding. Så setter jeg posen med varer på en hylle i vinduet eller utenfor slik at kunden kan plukke den opp. Betaling kan for eksempel foregå via vipps.

–Mange av mine kunder er også i risikogruppen fordi de er eldre mennesker eller har en sårbar helsesituasjon. Da er alternativet for dem å få noen andre til å hente varene for dem, sier Aragon.

Helseboden driver også gratis utkjøring nå i disse ukene, i den grad kapasiteten tillater det.

Mer målrettet markedsføring

Andre grep Helseboden har gjort er å bruke sosiale medier mer målrettet.

–Vi løfter fram produkter vi tenker kan være nyttige for folk i denne perioden. Vi selger mye bakevarer, økologiske vaskemidler, såper og håndkrem. Det går også mye helsekostprodukter som virker immunstyrkende, forteller Gabriela.

Hun mener pandemien er en bekreftelse på at et bevisst forbruk er viktig. Det å bruke bærekraftige produkter som ikke skader kloden samt øke bruken av norske og lokalproduserte varer tror hun blir viktig i tiden fremover.

–En vekker for lokalbefolkningen

Aragon sier hun velger å tro at denne perioden er en vekker for folk, også når det gjelder viktigheten av å handle lokalt.

–Jeg tror det gjør noe med folk å vandre gjennom en stengt by. Vi får øynene opp for hvor viktig det er å ha et levende lokalsamfunn. Det er ikke viktig at kun jeg er oppe og går etter denne spesielle perioden er over, men at flest mulig av butikkene er det, avslutter Aragon.