are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Grep salen med sin historie

Grep salen med sin historie
3. mars 2020 hilde

Foran 80 elever og ansatte ved SKAP folkehøyskole fortalte Tommy Hovstøl for første gang i plenum sin livshistorie.

Høsten 2019 bestemte Tommy Hovstøl seg for at han ville bruke sin egen historie til å hjelpe andre. Tommys oppvekst er preget av rasisme og vold fra tidlig alder, og ble etterfulgt av kriminalitet og rus. Gjennom foredraget forklarer han hva en slik oppvekst kan gjøre med et menneske, og hvordan det kan lede en til å gjøre mange dumme valg.

Vil bruke tiden på å hjelpe andre

Gjennom NAV har Tommy fått innvilget dagpenger under etablering, slik at han får ro til å bygge opp en virksomhet på å reise rundt å fortelle barn, ungdom og andre om sine erfaringer. Gjennom Næringshagen har han fått veiledning til å utvikle en forretningsplan og spisse sin historie mot ulike grupper.

For mange er Tommy mest kjent under artistnavnet Tommy Vito, da han også jobber med musikk. I tiden framover ønsker han å kombinere musikk med foredragsvirksomhet, der hans egen livshistorie brukes som grunnpilar i begge sjangere.

Gjorde dypt inntrykk

Veileder Karsten Ersland på SKAP forteller at Tommys historie gjorde dypt inntrykk på elevene.

-Aldri har jeg opplevd at 80 elever på SKAP har sittet musestille i to timer uten å ta opp mobilen. Flere av elevene gikk bort etter foredraget og ga Tommy en klem. Vi skal definitivt booke han igjen når et nytt kull kommer til høsten, sier Ersland.