are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Vil skape lokalt møtested

Vil skape lokalt møtested
5. september 2023 hilde

Kanelbollene har fått bein å gå på hos nysatsingen Vaagen kafé i Spangereid i sommer. Det driftige paret Stian Ohm Sørensen og Miriam Skrøvje har skapt et lyst og trivelig tilskudd til Spangereid-kanalen, som både fastboende og turister har fått øynene opp for.

Paret kom til Næringshagen i vår for å sparre med oss om bedriftsideen sin. Stian og Miriam er et kreativt par med mange ideer, og de ønsket hjelp til å sortere i mylderet og med å spisse konseptet sitt mot målgruppen.

Kafeen åpnet i midten av juni, og vi stikker innom dem nå som sommeren er på hell.

–De første dagene ble vi utsolgt for all mat i løpet av et par timer, så vi har måttet doble mengden flere ganger siden vi startet. Det har gått i ett, men heldigvis har vi hatt fire ansatte å spille på, forteller Stian Ohm Sørensen.

Kunder fra fjern og nær

Kafé-innehaverne forteller at det har vært mange turister og hyttefolk innom i sommer, men at de fastboende også har trykket stedet til sitt bryst. De synes de har klart å etablere en solid kundebase som har bidratt til å gjøre kaféen til et knutepunkt for lokalbefolkningen.

Blant dem som besøker kafeen er ansatte ved bedriftene i området. De bruker kafeen både som møtested og til å handle mat og bakevarer med hjem. Miriam Skrøvje forteller at folk både fra GE Healthcare, Under og Ekstralys bruker kafeen.

–De som jobber på Under er lei seg for at vi har stengt på mandager, for da har de gjerne fri de også og ønsker å gå på kafé. Men de kommer hit på søndager, forklarer Miriam.

En av de fastboende som stikker innom denne dagen er Ingrid Schiager Skinnarland, som er ute på trilletur med sin seks måneder gamle sønn. Hun er glad for at Spangereid har fått en ordentlig kafé og ønsker å bruke den.

–Hvis man ønsker å beholde tilbudet, må man bruke det, sier hun.

Flere bein

Paret forteller at det har vært et jevnt sig av kunder også i august og at de er spente på høsten. Stian påpeker at de kommer til å satse mer på arrangementer når de går inn i lavsesong. Blant annet står flere foredrag og konserter på programmet utover høsten.

–Vi har allerede erfart at på konsertene kommer det folk! Det har vært stappfullt på de tre konsertene vi har arrangert så langt, skyter Miriam inn.

Miriam er har også utdanning innen interiørdesign, og ser for seg at dette er noe hun kan jobbe med i vintermånedene.

Da dere kom til Næringshagen i vår sa dere at dere ønsket å skape et lokalt møtested, syns dere at dere har lykkes med det?

–Helt klart, det virker som om de lokale setter pris på stedet og ønsker å bruke det, sier Stian.