are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Idélab i Annexet

Idélab i Annexet
1. oktober 2021 hilde

Det siste året har vært en spennende reise for oss i Næringshagen, da vi har etablert vår egen IDÉLAB i Annexet ved siden av SKAP folkehøyskole.
Her er det rom for å tenke kreativt og nytt rundt utfordringer bedriften måtte ha, men gjennom en prosess med stram regi. Vi bruker Design Thinking som prosessverktøy, og det gir rammene som vi putter kreative metoder i.

Formatet pusher deltakerne til å tenke nytt. I en workshop deltar gjerne flere fra bedriften, men også eksterne kan bidra – det kan være fagpersoner/spesialister på et felt,  elever, kunder eller andre.

20 bedrifter i prosess

Til tross for korona har vi siden i fjor høst hatt over 20 workshops, og vi begynner å finne formen! Vi opplever at dette er et veldig nyttig første steg i en utviklingsprosess. Vi har et format på 2-3 timer, og det er selvfølgelig begrenset hvor mye som kan rekkes, men når flere jobber sammen kan det komme mange nye tanker frem! I forkant av IDÉLAB møter vi bedriften og spisser oppgaven slik at den både er relevant og åpen nok.

Både teknologi og grønt skifte gir bedrifter nye utfordringer og store muligheter, men ofte er dagen fylt av mer konkrete og håndfaste utfordringer. IDÉLAB fungerer uansett som en kick-starter og en mulighet for å løfte en problemstilling sammen.

Bildet er fra Ambiplants’ workshop hos oss denne uka.

Har din bedrift behov for en kreativ prosess? Ikke nøl med å ta kontakt med oss!