are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Convib hentet 2,5 millioner

Convib hentet 2,5 millioner
28. januar 2020 hilde

 

Convib har nå fulltegnet en emisjon på 2,5 millioner kroner.

Alle investorene er lokale, så det er gøy, sier Bjørn Richard Muren, som likevel sitter på majoriteten av aksjene i selskapet selv. Samtidig jobbes det med ytterligere kapital fra Innovasjon Norge.

– Planen er å produsere og selge enheter allerede i 2020. Muren, som står bak Convib (tidligere Autovibb), snakker om maskinen han har brukt seks år på å utvikle. En betongvibrator som skal redusere slitasje og belastning for en arbeidsgruppe som sliter med mye skader, nemlig forskalingssnekkere.

Dermed har selskapet hans rykket et godt steg nærmere produksjon av maskinen. Prototype nummer tre er ferdig, det er denne som nå testes ut på byggeplasser før den settes i produksjon.

– Vi har bestillinger fra store aktører allerede, så nå ser vi fram til å endelig få produktet ut i markedet!

Har fått hjelp av Næringshagen

Næringshagen har fulgt Convib siden 2017 og bistått dem med mentor og på andre områder. Næringshagen koblet bedriften tidlig mot Innovasjon Norge i forhold til midler og patentrådgiving. Senere bisto Næringshagen med kontakt mot et investormiljø slik at bedriften fikk inn viktig kapital i en tidlig fase.

Via Katapult-ordningen er bedriften satt i kontakt med SINTEF på Raufoss, som kan hjelpe i forhold til å industrialisere produksjonen.

Convib har også mottatt forskningsmidler fra Forskningsmobilisering Agder, en ordning Næringshagen er kompetansemegler for. Der skal et forskningsmiljø verifisere HMS-gevinsten av produktet.

Lærebokeksempel

– Bjørn Richard og ideen hans er egentlig et lærebokeksempel. Han har en god løsning på noe som er et anerkjent problem. Han er faglig trygg på løsningen, samtidig som han er ydmyk og har funnet hjelp i forhold til alt det som ligger rundt det å lykkes med å realisere en forretningsidé, sier Are Østmo, leder for Næringshagen.

Bjørn Richard Muren formulerer samarbeidet slik:

– Jeg begynte alene og hadde et mål. I Næringshagen har jeg fått rådgivning og hjelp med ulike delmål underveis. Det å ha noen å sparre med underveis i prosessen har vært helt uunværlig!