are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

250.000 i pengestøtte til Jentan på Båly

250.000 i pengestøtte til Jentan på Båly
11. oktober 2019 hilde

Jentan på Båly har mottatt 250.000 kroner fra Nærings- og fiskeridepartementet til sitt prosjekt «Hils på fisken».

«Hils på fisken» er et opplæringsprogram for barnehagebarn. Gjennom «Hils på fisken» får barna lukte, kjenne på, tilberede og smake råvarer fra havet.

– Vi vil gjøre fisken kul igjen!

Jentan på Båly, Live Ueland og Lene Fjeldskår, har et brennende engasjement for sjømat og har lyst til å formidle hva havet byr på og hvorfor vi må ta vare på det. De vil gi fisken er bedre rykte hos barna, og bidra til at barn tidlig får etablert gode kostholdsvaner.

-Vi besøker grupper av barnehagebarn. Vi tar dem med på hele prosessen med å rense fisken, til å steke og spise. Det siste gjør de fleste av dem med stor iver og lyst, til tross for innledende skepsis. Vi møter stadig foreldre som stopper oss og forteller om barn som tidligere hatet fisk og som nå har begynt å mase om å ha fisk til middag. De lurer på hva i all verden det var som skjedde?

Prosjektet startet i 2016 og «jentan» har besøkt rundt 20 lokale barnehager i regionen. Med tildelingen av 250.000 kroner håper de at mange flere barn skal få glede av «fiskebesøk». Målet er å besøke inntil 750 barn i 50 barnehager i Sør-Norge.

-Med disse pengene får vi mulighet til å besøke flere! I tillegg vil noe av pengene gå til å utvikle eget materiell og en god profil på prosjektet, sier Ueland.

Pengene går ifølge Ueland til å dekke kostnader, de skal ikke tjene penger på prosjektet.

Midlene kommer fra ordningen Sjømattiltak. Tilskuddsordningen har som formål å stimulere til gode tiltak som på sikt er med på å øke sjømatkonsumet i befolkningen.

Næringshagen har bidratt med å utforme søknaden til Nærings- og fiskeridepartementet og med rådgivning rundt utvikling og profilering av konseptet.