are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Knallavtale for Larsen Biathlon

Knallavtale for Larsen Biathlon
22. juni 2023 hilde

Den Marnardal-baserte bedriften Larsen Biathlon har dratt i land en betydelig avtale om å levere laservåpen til Det internasjonale forbundet for skiskyting (IBU). Bedriften skal i første omgang levere 50 våpen, med en samlet prislapp på rundt 900.000 kroner.

–Det er skikkelig moro å få denne tilliten og kunne levere egenproduserte våpen til Det internasjonale forbundet, sier Hans Ivar Larsen som driver Larsen Biathlon.

Bakgrunnen for avtalen er IBUs ønske om å rekruttere flere unge til skiskyttersporten. Utviklingsprosjektet kalles «Biathlon 4 all», og IBU ønsker å benytte laservåpen i denne satsingen. Laservåpen har mange fordeler, som gjør at de egner seg godt i opplæringsøyemed. Våpnene utgjør ingen risiko med tanke på skyteulykker, har ingen merutgifter til patroner o.l, og de kan brukes innendørs i en idrettshall.

Håper på økt eksport

Larsen Biathlon er én av fire produsenter som får levere til forbundet, og planen er at bedriften i første omgang skal levere 50 våpen som skal fordeles på fem nasjoner. Landene som skal benytte Larsen sine våpen er Belgia, Bosnia-Hercegovina, Tsjekkia, Hellas og Moldova.

Bedriften har utviklet både tradisjonelle skiskyttervåpen og laservåpen over flere år og gjort mange større investeringer underveis.

–Potensielt kan dette åpne døren til mer eksport for bedriften. Vi ser at eksport blir viktigere og viktigere for oss, ettersom Norge sliter med rekruttering til skiskyttersporten, sier Hans Ivar Larsen.

45 prosent omsetningsøkning i én avtale

Hans Ivar Larsen er lettet over å dra i havn en slik avtale, etter noen harde år med omsetningsnedgang for bedriften.

–Vi har vært hardt rammet av internasjonale hendelser som pandemi og konflikt i Ukraina, og omsetningen har gått ned fra 5 millioner til 2 millioner de siste årene. Den avtalen vi nå har fått med Det internasjonale forbundet, vil alene gi en omsetningsøkning på rundt 45 prosent, sier Larsen.

Han er overbevist om at laservåpen etter hvert vil ta en større del av markedet, og sier dette vil bli et satsingsområde framover.

Fikk hjelp med tilbud

–Det er veldig gøy at et lite selskap i området får en slik ordre fra en stor internasjonal aktør. Dette har jo også potensiale til å bli en større leveranse på sikt, sier rådgiver i Næringshagen, Glenn Eliassen.

Han har bistått Larsen Biathlon med å utforme tilbudet til IBU og priskalkulasjon knyttet til tilbudet. Han forteller at man i Næringshagen har mye erfaring med å utforme tilbud basert på komplekse forespørsler som inneholder mange kriterier.

–Slike ting er en stor lettelse å få hjelp til når man driver et selskap på egenhånd, avslutter Hans Ivar Larsen.