are@naringshagen.no +47 414 52 725 Hollendergata 1  

Seksdobling av jenter til industrifag

Seksdobling av jenter til industrifag
10. juni 2020 hilde

For første gang opplever Mandal videregående skole en oversøkning til TIP (teknikk og industriell produksjon) VG1, noe som betyr at alle plassene vil bli fylt. Og 12 jenter har søkt, mot to jenter året før!

Blant flere gode tiltak er det stor grunn til å tro at vårt prosjekt Industri Fordi har mye av æren for denne utviklingen.

Prosjektet Industri Fordi er et samarbeid mellom Mandal Industri og Næring, Næringshagen, NAV og Mandal Videregående skole, støttet av Lindesnesfondet.

– Liten interesse for å velge faget Industriteknologi til tross for behov i industrien, var nøtta vi skulle knekke. Sammen med lokale industribedrifter laget vi filmer med lærlinger som rollemodeller og en hovedfilm med en jente i hovedrollen, for å lokke de rette elevene til faget, sier Hilde Tallaksen på vegne av prosjektgruppa. Se filmene HER.

Prosjektet utvides

Nå har gruppa fått tilsagn på videreføring av prosjektet av Lindesnesfondet. Denne gang under fanen Jobblokalt.no, hvor man vil synliggjøre yrkesmulighetene i regionen for ungdom og andre arbeidssøkende.  I tillegg til å lage flere filmer, vil det bli opprettet en nettside som samler filmene og relevant informasjon om regionens næringsliv og yrkesmuligheter. Fagene i denne omgang blir:

  • Restaurant og matfag
  • Service og samferdsel (turisme)
  • Bygg og anlegg

Disse linjene har ledig kapasitet parallelt med at det venter læreplasser i andre enden.

– Opplegget gir en vinn/vinn-effekt; bedriftene får en egen film som de kan bruke i sin markedsføring, samtidig som dette bidrar til å synliggjøre yrker og muligheter for ungdom og arbeidssøkende. Det øker sjansen for «rett person på rett plass», sier Hilde Tallaksen.

– Så selv om konseptet koster litt for deltakerne, tror vi gevinsten er stor. Nå ser vi etter bedrifter som kan være med å representere bredden av muligheter innenfor disse fagene.

Filmene samles på nettsiden Jobblokalt.no. I tillegg til 50.000,- fra Lindesnesfondet har prosjektet fått støtte fra Fagopplæring Sør.

Filmene lages av unge, lokale krefter i firmaet Why Connect.